Megújult a templomunk!

Már hetek óta használatba vehettük teljesen megújult templomunkat. Kényelmesek a padok, szép a szószék, a mellvéd az oltártérben, de a falburkolat is, valamint a dobogó és a beépített szekrény. A jura bézs kőlapok, melyeket a gyülekezet tagjai és templomunkat szerető testvérek adományaiból vásárolhattunk, méltó teret és jó akusztikát biztosítanak. A lámpatestek pedig Krisztusnak, a világ világosságának jelenlétét hirdetve bennünket is bekapcsolnak az angyali kar énekébe pl. a Sanctusnál. A színek is jól harmonizálnak egymással, az oltár arany díszítése az arany-evangéliumot hirdeti: “Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta…”

A fűtést még teszteljük, figyeljük, megfelelően működik-e. A fűtőpaneleknek a lábat kell(ene) melegíteniük, és nem az ülést. Ha mégis az ülést jobban melegítenék, mint kellene és elviselhető, a kettő közé szigetelést kell betennünk.

A felújításban az asztalosmunkák elkészítését a Bethlen Gábor Alapkezelő 15 millió forintos támogatása tette lehetővé. A többi munkára és anyagra a költséget gyülekeztünk tagjai adták össze, és a Magyarországi Evangélikus Egyház belső pályázata biztosította. Istennek legyen hála, hogy mindez megvalósulhatott és mi ennek részesei lehettünk.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.